Kuntotarkastukset

Tilaa kuntotarkastus asiantuntijalta. Olemme käyneet Kiinteistöalan koulutussäätiön (KIINKO) järjestämän Asuntokaupan kuntotarkastajan koulutuksen. Saat meiltä luotettavan raportin kiinteistön kunnosta. Kauttamme voit tilata myös lisätutkimuksia.

Kuntotarkastus:

Kuntotarkastus tehdään usein kiinteistön tai asunnon kauppaan liittyen. Tarkastukset tehdään tarkastaen kohde pintoja rikkomatta. Tällöin tarkastuksessa ei voida havaita rakenteiden sisäisiä mahdollisia epäkohtia tai vaurioita, ellei rakenteiden pinnoilla ole näkyviä vaurioita.
Hyvin tehty kuntotarkastus ja raportti antaa kuitenkin aina hyvän yleiskuvan kiinteistön kunnosta. Erikseen sovittaessa voidaan tehdä myös rakenneavauksia sekä mittauksia rakenteiden sisällä olevista olosuhteista ja materiaalien mahdollisista vaurioista.
Kuntotarkastuksessa tarkastetaan kiinteistöstä rakennuksen vierusta, salaoja- ja
sadevesijärjestelmät silmämääräisesti (ei maanalaisia putkistojen osia), perustus ja alapohjarakenteet, mikäli alapohjaan on pääsy, julkisivut, ulkoseinät ja muut kantavat seinärakenteet, väliseinät ja välipohjat, yläpohjat mikäli niihin on pääsy, katokset, parvekkeet, terassit ja muut rakennukseen liittyvät julkisivun rakenteet, vesikatto ja yläpohjarakenteet mikäli yläpohjaan on pääsy, märkätilat ja kosteat tilat, muut sisätilat, talotekniikka yleisesti (lämmitys, vesi- ja viemärilaitteet, ilmavaihto, sähköistys), pinnoitteiden kunto, riskirakenteiden kartoitus ja turvallisuuden kartoitus.

Pintoja rikkomattomat lisätutkimukset:

Kuntotarkastukseen voidaan liittää myös erikseen sovittaessa homekoirakartoitus. Tällöin saat samalla lisätietoa rakenteiden sisäisestä kunnosta pintoja rikkomatta ja kaiken samalta toimijalta.


 

 

Homekoirat S&S, Saara Pulkkinen